Frieda Van WijckMijn naam is Frieda Van Wijck. Ik heb aan Mutoto een onvergetelijke avond als quizmaster overgehouden. Mutoto heeft al mijn sympathie omdat het straatkinderenproject in Lubumbashi een goed, concreet en locaal initiatief is. De ploeg die er achter staat is buitengewoon aimabel en overtuigend, vooral mijn collega Bart Mutton. Hun motto: 'Drink een pint en help een kind' zet zelfs het grootste drankorgel aan tot goede daden. Omdat ik zelf niet drink, heb ik het gedaan onder het motto: 'Presenteer een kwis, omdat het voor mutoto is!'

Reserveer hier je Mutoto Comedy kaart(en)

mutoto comedy affiche 2013

Hou je vast want onze derde editie van onze comedy avond wordt er eentje om niet te vergeten. Op zaterdag 30 november laten we heel wat gekke jongens op jullie los. De zaal blijft ons trouwe GC Papeblok in Tervuren en starten doen we om 20u. Zoals de voorbije avonden was onze avond steeds druk bezet dus als je kaarten wil, bestel je die best zo snel mogelijk via dit formulier of via de Dienst Vrije Tijd van Tervuren.

SEPPE TOREMANS neemt de rol op zich van gastheer en zal jullie doorheen de avond leiden zoals enkel hij het kan. Deze stand-up comedian stond vorig jaar al voor de derde keer in de finale van Humo's Comedy Cup. Seppe maakt deel uit van het comedycollectief dat ook Nigel Williams en Xander De Rycke in zijn rangen heeft. De onderwerpen waar hij in zijn hyperkinetische sets mee aandraaft, lijken te zoeken naar logica in een wereld waarin die verder weg lijkt dan ooit..

LATIF AIT was enkele jaren terug één van de eerste nieuwe Belgen die zich aan stand-up comedy waagden en won vlak na zijn debuut de 123 Comedy Award, waar hij in de finale supertalenten als Jeroen Leenders en Steven Mahieu versloeg. Zijn recente halve finale in Humo's Comedy Cup toont dat hij in elk geval geen ééndagsvlieg is. Latif blijft graag weg van de doorsnee Marokko-cliché's en combineert fijne humor met originele maatschappijkritische bespiegelingen.

LENNAERT MAES won in 2005 het festival Cabareteske in Eindhoven en speelde hij de finale van Cameretten in Rotterdam. Nadien concentreerde hij zich op zijn band Lenny & de Wespen waarmee hij twee cd's uitbracht, op de festivals speelde en zelfs als gast stond van Boudewijn De Groot in het Sportpaleis. Vanaf 2010 besluit Lennaert verder te gaan onder zijn eigen naam en krijgt hij de cabaretmicrobe weer te pakken. En kijk: in februari 2011 wint hij de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

YGOR UIT POPERINGE is Filip Haeyaerts alter ego. Filip was laureaat van Humo 's Comedy Cup in '99 met de voorstelling 'Grondoefeningen', en won met 'Ysberg' de persoonlijkheidsprijs op Cameretten Rotterdam in 2000. Na de derde volavondshow - 'Meester Marcel' - werd 'Ygor uit Poperinge' geboren. Die ging meteen lopen met de zilveren medaille tijdens het Concours om de Wim Sonneveldprijs in Amsterdam (2009). In 2010 pakte hij de Commeere Comedy Cup in Brugge. In 2011 won Ygor zowel het Parkstad Cabaretfestival in Heerlen (Nederland) als de Crazy Comedy Cover Contest in de Gentse Minard. Gaandeweg verwierf de kleine man uit Poperinge een vaste plek in 'Comedy Casino' (Canvas). De voorbije twee seizoenen was hij telkens te gast bij Marcel in 'Villa Vanthilt' (één) en werd hij door mentalist Gili uitgenodigd om als meester-assistent te fungeren in de zaalshow 'Gili drijft uit'.

BEGIJN LE BLEU zag je waarschijnlijk al vrolijk dansen door de frats die zijn Foute Vrienden met hem uithaalden. Over zijn nieuwe voorstelling zegt hij: "Ik zal de sterren van de hemel spelen. Mijn waanzinnige fratsen en grollen, mijn meesterlijke typetjes en subtiel vertelde verhaaltjes zal ik brengen omdat ik mij voor één keer écht wil geven, speciaal voor u, op mijn eigen, bescheiden manier." Maar verwacht vooral niet te veel van deze belofte. Begijn doet namelijk al jaren zijn zin.

WILLIAM BOEVA komt uit Antwerpen, maar dat is toeval. Toevalliger in elk geval dan het opmerkelijke feit dat zijn leefwereld vele malen groter is dan hijzelf, en zijn mond groter dan zijn schaduw. Daar kan William Boeva namelijk niks aan doen, al was het maar omdat er zoveel in zijn drukke hoofd zit: van Little Britain tot Family Guy, van Jackass tot zelfs Susan Boyle… it’s all in him! En het komt er onverbloemd uit! Sinds hij de 123 Comedy Award 2010 en Humo’s Comedy Cup 2012 wegkaapte, ziet de Vlaamse stand-upwereld in hem een snel stijgende ster, maar Boeva zelf vindt zich meer een man van kleine stapjes. En wij? Wij zijn geweldige fan.