Wim WeetjensMijn naam is Wim Weetjens, en ik heb, als DJ en geïmproviseerd quizmaster, menigmaal mogen ervaren hoe die gasten van Mutoto iedere keer weer, tijdens hun inmiddels in de zéér wijde omtrek bekende fuiven en kwissen, een volle zaal op hun hand krijgen ten voordele van straatkinderen in Lubumbashi. Een project dat ik ontzettend waardeer en een zeer warm hart toedraag. Chapeau, gasten! En zeg tegen die Congolezen dat ze met hun bier die van Stella een serieus poepie laten ruiken ;)

Mutoto op de Duisburgse Feesten

In augustus is het weer zover: Duisburg viert twee weken lang zijn dorpsfeesten. Traditiegetrouw kunnen sportievelingen deelnemen aan de Mutoto LOOP "Naar de Congo en terug" op vrijdagavond 9 augustus. Regionaal Landschap Dijleland vzw zorgt dit jaar voor een speciaal extraatje: de Holle Wegen Sightjogging, een sportieve sightseeingtoer door mooie holle wegen.

Reeds voor de 5e maal organiseert Mutoto haar jogging en reeds voor de 2e maal is de 10 km loop een onderdeel van het scott2run criterium (www.scott2run.be). Daardoor kan de Mutoto loop toch wel rekenen op een 450 deelnemers die zich allen wagen aan een mooi, gevarieerd parcours. Om 19u45 starten de deelnemers van de 5 km, een kwartiertje later gaan de lopers van de 10 km van start. Inschrijven kan vanaf 18u30 aan Mutoto's Café Lubum in het centrum van Duisburg.

Een speciaal extraatje dit jaar is de Holle Wegen Sightjogging georganiseerd door Regionaal Landschap Dijleland vzw. Een sportieve sightseeing dus, door een prachtig landschap en met een woordje uitleg onderweg. In groep loopt men 4 km aan een rustig tempo onder leiding van een gids. Onderweg komen de lopers meer te weten over het ontstaan van holle wegen, over de tram die het Dijleland ooit doorkruiste en over de Linde van Duisburg. Er starten 4 groepen van maximum 20 joggers op volgende tijdstippen: 18u45, 19u, 20u05 en 20u20. Net als voor de Mutotoloop betaal je ter plaatse 5 euro inschrijvingsgeld, daarvoor krijg je wel een geschenkpakket na afloop. Omdat het aantal deelnemers voor de sightjogging strikt beperkt is, moet er hiervoor vooraf ingeschreven worden bij Regionaal Landschap Dijleland vzw: 016/40 85 58 of info@rld.be met vermelding van het gewenste startuur. Inschrijven kan tot 7 augustus. Meer info: www.rld.be

Vrijdag 9 augustus 18u is ook onmiddellijk het startschot van Café Lubum, de stand van Mutoto op de Duisburgse Feesten die open is op 9, 10, 11 en 15 augustus. Je krijgt er de lekkerste trappisten geserveerd met bijhorende kazen in een gezellige sfeer. Tussendoor worden allerlei activiteiten georganiseerd door de Duisburgse verenigingen.

Op zaterdag 10 augustus krijgen ook de kleinsten een kans om hun loopkunsten te laten zien met de Mutoto Kidsloop voor kinderen tot 12 jaar. De Kidsloop vindt plaats om 15u achter Pachthof Stroykens. Inschrijven kan vanaf 14u aan Café Lubum in het centrum van Duisburg.

gepost op 2013-07-19