Indien u deze nieuwsbrief ontvangt in tekstformaat zonder afbeeldingen, klik hier. (ook voor webmail gebruikers)

Welkom Robbe !

Zesde fuif, zesde voltreffer

De toekomst van Mutoto is nu ook wat het voorzitterschap betreft verzekerd. Voorzitter Jeroen Vandenbussche heeft zich in mannelijke lijn voortgeplant! Op 4 april werd Robbe geboren. Proficiat aan Jeroen en Rianne! We wensen hen veel geluk en plezier. Hanne, Nathan en Sepp, de andere Mutotokids, weten nu dus al wie later hun baas wordt. Pachthof Stroykens in Duisburg was op 7 mei voor een avondje en een nachtje weer heel even Mutototown. De zesde editie alweer van de Mutotofuif.

Wat zich aankondigde als een pecheditie kan zonder overdrijven een voltreffer genoemd worden. De afzeggingen van vaste waarde Wim Weetjens (waarover hieronder meer) en Studio Brussel-madam Siska Schoeters, leken roet in het eten te gooien. Maar Sam De Bruyn en Sofie Lemaire maakten de afwezigheid van hun collega ruimschoots goed door zich volledig te geven achter de voortoog. Maarten Verhulst groeit nog elk jaar als DJ en nam het vaste ambianceuurtje van Wim Weetjens vlotjes over.

Behoorlijk veel volk, een aangenaam sfeertje en een heleboel lege vaten en flessen aan het einde van de avond. Meer konden we niet verlangen, minder hebben we niet gekregen. Met dank aan de buurtbewoners voor hun begrip en hun geruisloos goedkeuren van onze uitspatting, met dank aan de vele vrijwilligers die belangeloos de handen uit de mouwen staken en tenslotte met dank aan de BV’s (Sam De Bruyn, Sofie Lemaire, Sven Ornelis en Erwin De Nul) die op eenvoudige vraag van Peter Verhulst de weg naar Pachthof Storykens vonden, eveneens belangeloos.

En omdat foto’s zoveel meer zeggen dan duizend woorden: de foto’s van Frederik Dewolf (ook dank u!) staan op mutoto.be.

Steun ons

steun ons

Kerkconcert voor Mutoto

Gedurfde Duisburgse Feesten


Op zaterdag 12 juni om 20u staat in Hoeilaart een kerkconcert op het programma ten voordele van Mutoto en Kinderdorp Hoeilaart. Rotary Overijse-Zoniën organiseert, het koor en orkest Vox Amicorum treedt op. Ze brengen het Oratorium van Georg Friedrich Haendel. Plaats van gebeuren is de Sint-Clemenskerk in Hoeilaart. Kaarten zijn te verkrijgen via info@mutoto.be.
We willen u langs deze weg ook al warm maken voor de Duisburgse Feesten in augustus, waar ook dit jaar Mutoto opvallend aanwezig zal zijn. Tijdens het openingsweekend, op 8 augustus gaat voor de tweede keer de Mutotoloop door. En dit jaar zal er keuze zijn: 10km voor de geoefende lopers, 5km voor de liefhebbers, een speciale kidsloop voor de jongsten en een gezellig terrasje voor de supporters.

Het hele weekend nadien zal Mutoto opnieuw Café Lubum openhouden waar zoals geweten alle trappistbieren te verkrijgen zullen zijn. Ook Westvleteren. En omdat de Feesten dit jaar in het teken staan van durf, zal aan de stand ook een attractie staan, speciaal voor de waaghalsen. Benieuwd ? Volg de voorbereidingen op de voet op onze website en facebookpagina !

Sponsor in de kijker

Ondanks de crisis: Mutoto werft aan...

Sterkte, Wim.


Wie af en toe langskomt op een evenement van Mutoto weet dat wij veel belang hechten aan de afwerking, de omkadering, de details. Of het nu de fuif is, de quiz of een standje op een beurs, we zorgen er graag voor dat u niet in een kille zaal terecht komt of aangesproken wordt vanachter een wankel tafeltje. Dat we dat kunnen, is volledig te danken aan Nick. Wij vragen en Nick knutselt het in mekaar: een bonnetjes- stand, een voortoog, een lichtbak, een projectiescherm,...

Nick is sinds het begin lid van Mutoto, staat altijd klaar om zijn handen uit de mouwen te steken en met z'n tuinbedrijf, Tuinen Nick, is hij een vaste sponsor.

Kernlid, vrijwilliger en sponsor, allemaal in één persoon. We staan er soms te weinig bij stil, maar dat noemen ze bij ons een goudhaantje.
En neen, hij is niet te koop!
Sinds het ontstaan van Mutoto, nu ruim 5 jaar geleden, is het aantal evenementen dat we organiseren of waar we onze schouders onder zetten, alleen maar toegenomen. Goed nieuws is dat voor onze werking en onze inkomsten (en dus voor de straatkinderen). Minder goed nieuws voor onze partners en gezinnen die steeds meer afwezigheden van ons moeten verdragen. Daarom deze oproep aan u en aan wie u in aanmerking ziet komen: laat ons weten of jij mee wil werken aan dit fantastische project! Mutoto staat open voor iedereen, verschillende talenten. Wil je graag de fuif gestalte geven, affiches gaan plakken, wil je liever vraagjes bedenken voor de quiz of ben jij iemand die sponsors over de streep kan trekken? Laat het ons weten op info@mutoto.be.

Mutoto werkt intern met verschillende werkgroepen die zich elk bekommeren om een deelaspect: de fuif, de quiz, de communicatie, de kleinere acties, de commerciële aangelegenheden, de band met het Zuiden, het scholenproject.

Laat van u horen! We hebben heel uiteenlopende projecten en staan open voor nieuwe ideeën. (Schaarse traktaties van de voorzitter niet meegerekend is er geen vergoeding verbonden aan werken voor Mutoto, maar we betwijfelen dat dat u zou afschrikken).
Kort na de Mutotofuif, op 11 mei 2010 is Leon Weetjens overleden, vader van Wim Weetjens. Wim is een enthousiaste medestander van Mutoto: vaste DJ op onze fuif, de stem van onze quiz.

Wij leven mee met Wim en zijn familie en wensen hen langs deze weg veel sterkte toe om dit afscheid een plaats te geven.