Ronny MosuseMijn naam is Ronny Mosuse en ik heb in 2006 de eer gehad enkele nummers te mogen komen spelen om de Mutoto fuif. Ik was zélf nl. nog maar nét terug uit Lubumbashi en danig onder de indruk van mijn landgenoten en hun stad. Dat er daar nog werk is, is wel duidelijk. Dus leve Mutoto: hoe meer projecten in Lubum gesteund worden, hoe beter. In Moorsel / Tervuren / Duisburg en ver daarrond weten ze wat fuiven is! Voor het goede doel gaan ze daar nog een versnelling hoger!

Over mutoto

Het Mutotoverhaal begint in de zomer van 2003 als twee van onze leden, Jeroen en Rianne een jeugddroom vervullen. Ze trekken naar Lubumbashi in het kader van een project rond speelpleinwerking. Zo leren ze OMM kennen, een NGO die zich in Lubumbashi inzet voor de opvang en begeleiding van straatkinderen. Kinderen die dakloos zijn omdat ze thuis beschuldigd werden van hekserij en buiten gegooid werden. Anderen kinderen hadden zelf voor de straat gekozen omdat ze dachten (vaak terecht jammerlijk genoeg) er een betere overlevingskans te hebben dan thuis. Om te overleven stelen de straatkinderen of prostitueren ze zich. In het beste geval bedelen ze of voeren ze kleine werkjes uit in ruil voor wat geld. OMM probeert deze kinderen opnieuw een echte toekomst te geven. De NGO zorgt voor opvang van de straatkinderen en probeert hen te herenigen met hun gezin. Als dat niet mogelijk is, biedt men hen medische zorgen, onderwijs en beroepsvorming aan.

Terug in Belgiƫ vertellen Jeroen en Rianne over wat ze gezien hebben en ze besluiten dat ze hun steentje willen bijdragen om de werking van OMM te garanderen. Want voor wat OMM doet, is uiteraard geld nodig, veel geld. En zo werd Mutoto geboren

Jaarlijks organiseert Mutoto verschillende evenementen. Voor een overzicht van al onze acties, klik hier.

Tijdens de zomermaanden trekken regelmatig enkele van de leden op eigen kosten naar Lubumbashi om er hoogstpersoonlijk het ingezamelde geld te overhandigen aan OMM.

Het motto van Mutoto is "drink een pint, het helpt een kind". Wat verwijst naar de twee belangrijkste basisprincipes van Mutoto: solidair zijn en plezier maken. Wij hebben ontdekt dat die twee perfect hand in hand kunnen gaan.

mutoto team 2010

Mutoto is een groep vrieden uit de wijde omgeving van Tervuren. Mensen met verschillende achtergronden en interessen maar met een zelfde passionele inzet voor Mutoto. De verscheidenheid zorgt er voor dat we mekaar aanvullen en van elke activiteit een prachtstuk maken. We maken veel plezier in wat we doen en halen veel voldoening uit de nuttige manier waarop onze winst besteed wordt. Ook de vele positieve reacties van bezoekers zijn hartverwarmend. In economische termen zou dit een win-win-situatie heten. In mutototermen vertaald: als iedereen content is, wij ook!